Projekty

Projekty – granty:

logo_MV

Integrace cizinců 2023

• Název poskytovatele dotace: Ministerstvo vnitra ČR, odbor azylové a migrační politiky
  • Název dotačního programu: Integrace cizinců 2023
  • Název projektu: Podpora a integrace ukrajinských rodin a jednotlivců na Příbramsku

Cílem projektu je cizincům – uprchlíkům  vytvářet takové podmínky, které povedou k jejich začlenění do společnosti a  napomáhat jim vyvolávat a podporovat jejich aktivní participaci, snažit se o dodržování jejich práv, ochranu před diskriminací a dalšími negativními jevy a také vytvářet podmínky pro nekonfliktní soužití ve společnosti.

• Poskytnutí humanitární pomoci.
  • Zajištění sociální pomoci a podpora při vytváření sociálních a společenských kontaktů.
  • Zabezpečení sociálního poradenství (základní sociální poradenství a především odborné sociální a právní poradenství) – rodiny s dětmi, osoby se zdravotním postižením, senioři.
  • Obstarávání služeb sociální péče.
  • Zajištění sociální prevence.
  • Podpora rodin při získávání duševní a emoční stability rodin, psychologická aktivizace.

logo_MV

Integrační služby pro držitele speciálního víza a dočasné ochrany 2022

• Název poskytovatele dotace: Ministerstvo vnitra ČR
  • Název dotačního programu: Integrační služby pro držitele speciálního víza a dočasné ochrany 2022
  • Název projektu: Podpora ukrajinských rodin a jednotlivců na Příbramsku

Cílem projektu je obětem války - uprchlíkům v nepříznivé krizové situaci, zajistit základní životní potřeby (efektivní humanitární pomoc), pomoc při využívání místních institucích, které poskytují služby veřejnosti, podpora při zapojování se do ekonomického, sociálního a kulturního života, zajistit přirozené vztahové sítě, aby mohli zůstat součástí přirozeného místního společenství a tak žít běžným způsobem.

• Analýza potřeb, zjištění struktury požadavků
  • Poskytnutí humanitární pomoci
  • Pomoc rodinám ve společenském adaptačním procesu, překonání jazykové bariéry, sociokulturních rozdílů, rozvoj samostatnosti
  • Zajištění duševní a emoční stability rodin, psychologická aktivizace
  • Podpořit adaptaci a socializaci ukrajinských dětí na české prostředí, podpořit rozvoj jejich jazykových dovedností, zejména řečových v českém jazyce, připravit děti na nástup do českých škol, podpořit duševní pohodu a duševní zdraví dětí.